MIJN PAARDEN

HOME / KICKY SCHUURING

2 Shetlandpony Pim Naomi

PIM & NAOMI

Ik werk met mijn 2 Shetlandpony’s: Pim & Naomi.
Zij zijn in oktober 2018 bij mij op stal gekomen.

Pim is een betrouwbare, lieve en gevoelige ruin, geboren in 2000. Naomi is een verantwoordelijke, zorgzame en vriendelijke merrie, geboren in 1998. Zij is een duidelijke en daadkrachtige leidster.
Samen vormen zijn een mini-kudde. Vanaf hun vijfde levensjaar zijn ze onafscheidelijk. Ze hebben jarenlang als span voor de kar, met de boer, melk rondgebracht in het dorp. Daarna gingen zij vooral recreatief voor de kar en met de familie de bossen in.
Nu genieten ze van een oude dag, waarin ze het fysiek wat rustiger aan mogen doen.

Toen ik de pony’s over mocht nemen van een warm gezin in België, was dit op voorwaarde dat ze nog veel goeds voor de mens mogen doen. Ze hebben altijd een centrale en verbindende plek gehad in het gezin. De wens was dat ze een verbindende functie mogen behouden.

Onderling hebben zij een duidelijke rolverdeling in de leidende merrie en volgende ruin. Met zorg bewaken zij de ordening. Mensen zijn welkom in de kudde maar worden duidelijk, doch vriendelijk naar hun passende plek verwezen. Zij zijn ondanks hun (van oorsprong) koele karakter zeer sensitief en reageren direct op wat mensen met zich meenemen.
Zij hebben het talent dat zij direct een gevoel van veiligheid en vertrouwen kunnen geven.

Naast Pim en Naomi heb ik de mogelijkheid om met meerdere paarden van de Florian Stables te werken. Dit zijn paarden met een sport-achtergrond. Hier mogen zij, in hun eigen natuurlijke omgeving en met hun eigen kudde, ‘paard zijn’.
De diverse talenten van de paarden kunnen worden gebruikt in de verschillende coachsessies.

WIL JE PIM OF NAOMI EEN KEER ONTMOETEN?