KICKY SCHUURING

HOME / KICKY SCHUURING

Persoonlijke transformatie

“Als het mag schuren, dan kan het ook gaan glanzen”

Als dochter van een fanatieke vader in de paardensport, zou ik ooit de Olympische Spelen gaan rijden. Helaas.. Ondanks alle inzet, ondersteuning en mogelijkheden mocht het niet zo zijn… Wel heeft het me onschatbare ervaringen opgedaan in de omgang en training van en met paarden. Zij hebben me geleerd over contacten tussen mens en paard, non-verbale communicatie, bewustzijn van actie en reactie, voelen en vertrouwen op de informatie die hiermee vrij komt. En het meest belangrijke: richting geven aan ontwikkeling.

Als pedagoge heb ik mij gespecialiseerd in de ontwikkeling van het kind in relatie met zijn of haar omgeving. In behandeling van jongeren met zeer complex gedrag is het mijn taak geweest om ‘moeilijk te verstaan gedrag’ te kunnen horen. Zonder oordeel, met vertrouwen. Als manager in de zorg en als teamcoach heb ik altijd gewerkt vanuit de missie om beweging en groei mogelijk te maken. Zowel in groepen als geheel, als op individueel niveau.

Met deze ervaringen bied ik een veelzijdige coaching voor teams, kind en gezin en individuen: alles wat te maken heeft met ontwikkeling. Coaching die richting geeft aan verlangen, die gefundeerd is op systemische principes met een grote kennis vanuit de psychologie en groepsdynamiek. Mijn kracht ligt in mijn pragmatische mentaliteit: wat neem je concreet mee als je de wei weer uitloopt? Met oog voor emotionele en fysieke veiligheid mag het in de coaching gaan ‘Schuren’. Schuren met gevoelens, gedachten of overtuigingen.

En wanneer het mag schuren, dan kan het ook gaan glanzen.

Persoonlijke transformatie vraagt moed, lef en leiderschap.
En moed is niet de afwezigheid van angst, maar het besef dat iets anders belangrijker is dan angst.